Statkraft inngår 13-årig industrikraftavtale med Finnfjord

23 apr., 2018

Statkraft og Finnfjord har inngått en ny langsiktig industrikraftavtale for perioden 2018 til 2031. Leveransen er totalt på 8,5 TWh, med årlige leveranser på omlag 0,65 TWh.

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Finnfjords ferrosilisiumverk på Finnsnes og erstatter kontrakten Statkraft og Finnfjord inngikk i 2011.

– Vi er fornøyde med å forlenge vårt omfattende og langvarige samarbeid med Finnfjord. Finnfjord har vist en imponerende stamina i tøffe markeder de siste årene og det gleder meg at Statkraft kan tilby konkurransedyktige kontrakter og fortsatt være en foretrukket partner for Finnfjord og industrien, sier Hallvard Granheim, konserndirektør for Markedsoperasjoner & IT i Statkraft.

– Denne avtalen sikrer Finnfjord et solid økonomisk fundament for de neste 13 årene, og gjør selskapet i stand til å satse videre på å utvikle mer effektive og miljøvennlige produksjonsløsninger. Vi er glade for at vår kraftleverandør siden 1962 er med oss videre, og kan tilby Finnfjord konkurransedyktige og forutsigbare rammebetingelser, sier administrerende direktør i Finnfjord, Geir-Henning Wintervoll.

Om Statkraft
Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 3600 ansatte i 16 land.

Om Finnfjord
Finnfjord er verdens mest energieffektive ferrosilisiumverk, og en av Europas ledende produsent av ferrosilisium. Selskapet produserer også elektrisk kraft fra sitt energigjenvinningsanlegg. Finnfjord omsetter for ca. 800 MNOK og har 130 ansatte.

For mer informasjon:

Knut Fjerdingstad, pressetalsmann, Statkraft AS
Tel: +47 901 86 310
knut.Fjerdingstad@statkraft.com

www.statkraft.no

Geir-Henning Wintervoll, adm.dir, Finnfjord AS
Tel: +47 951 77 000
geirw@finnfjord.no

www.finnfjord.no

 

Kontakt oss for mer informasjon

Man som smiler
Knut Fjerdingstad
Pressekontakt