Statkraftkonferansen 2017

12 mai, 2017

Statkraft holdt 10. mai sin konferanse «Nye muligheter i et nordisk energiskifte». Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen var vert for konferansen, som ble åpnet av statsminister Erna Solberg.

Tema for konferansen var utfordringer og forretningsmuligheter i et nordisk marked med kraftoverskudd, raske teknologiskifter og store markedsendringer.

Statsminister Erna Solberg snakket om regjeringen strategi for grønn omstilling.

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen snakket om fremtiden for nordisk kraft, grønn næringsutvikling og nye forretningsmuligheter før konsernsjefene i fire nordiske energiselskaper diskuterte brytningstiden i det nordiske energimarkedet.

Magnus Hall fra svenske Vattenfall, Pekka Lundmark fra finske Fortum og Hördur Arnarson fra islandske Landsvirkjun deltok i debatten med Statkrafts konsernsjef.

Generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening og daglig leder Ole Henrik Hannisdahl i Grønn Kontakt snakket om Norge som foregangsland innen elbilisme.

Thorsten Heller, administrerende direktør for teknologiselskapet Greenbird, snakket om digitalisering, big data og "The Internet of Everything", og Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, snakket om det nye industrieventyret som datasentre kan tenkes å bli for Norge.

Statkrafts styreleder Thorhild Widvey avsluttet konferansen med sine tanker om et Statkraft som er klar for fremtiden.