Statkraft gir Røde Kors 500.000 til flyktningkrisen

16 sep., 2015

Statkraft har i dag besluttet å gi 500.000 kroner til Røde Kors Norge sitt internasjonale nødhjelpsarbeid for å avhjelpe den akutte flyktningkrisen i Syria og andre land.

Mer enn 12 millioner syrere er drevet på flukt, tilsvarende nær halve befolkningen. Over fire millioner mennesker har flyktet til nabolandene. De aller fleste er i Syrias naboland Tyrkia, Libanon, Jordan, Irak og Egypt.

- Statkraft vil støtte det internasjonale nødhjelpsarbeidet gjennom Røde Kors som er tilstede både inne i Syria, i nabolandene og langs hele fluktruten gjennom Europa. Røde Kors er en av de organisasjonene som virkelig kan gjøre en forskjell, sier kommunikasjonsdirektør Bente E. Engesland i Statkraft.

- Denne støtten vil redde liv. Pengene blir umiddelbart satt inn i det internasjonale nødhjelpsarbeidet fra Syria til Tøyen. Vi er veldig glade for at Statkraft bidrar i denne krisen, sier president Sven Mollekleiv i Røde Kors.

Statkraft er en av Røde Kors Norges hovedpartnere og har som mål å styrke den humanitære innsatsen internasjonalt gjennom partnerskapsavtalen. Som et ledd i avtalen med Røde Kors Norge er det etablert et nødhjelpsfond som skal benyttes til å avhjelpe humanitære kriser i land der katastrofer inntreffer.

Tidligere har Statkraft støttet Røde Kors og Røde Halvmånes arbeid med å etablere mobile kjøkken blant syriske flyktninger i Tyrkia. Også da jordskjelvkatastrofen rammet Nepal tidligere i år gikk Statkraft inn med midler fra nødhjelpsfondet for å bidra til Røde Kors’ nødhjelpsarbeid.