Klimatoppmøte ved Randsfjorden

18 nov., 2014

Denne uken møttes en god blanding av klimaforskere, miljøvernere, næringslivstopper og en spesiell kongelig gjest på Statkrafts konferansesenter, Vang Gård, for livlige diskusjoner om klimaendringer.

Alle var personlig invitert av konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen for å diskutere hvordan vitenskap, politikk og næringsliv sammen kan bekjempe klimaendringene. HKH Kronprinsesse Mette-Marit var spesielt invitert for å presentere arbeidet med World Economic Forum-prosjektet Global Shapers, som hun har vært aktivt engasjert i.

Dette er andre gang Statkraft arrangerer Climate Roundtable, et dagsseminar som samler markante stemmer i den globale klimadebatten.

Næringslivets rolle

Årets Climate Roundtable følger opp og tar for seg temaer som drivere av økonomisk vekst og næringslivets rolle i det grønne skiftet.

- Næringslivet spiller en avgjørende rolle i skiftet mot et lavkarbonsamfunn, men skal vi lykkes, er vi nødt til å demonstrere den verdiskapingen klimatiltak faktisk representerer, sier Rynning-Tønnesen.

Nye spørsmål, nye ideer

Arrangementet satt i gang livlige diskusjoner om hvordan vi kan løse klimaendringene.

- Vi har kommet opp med mange nye spørsmål, som hvordan vi kan kombinere metodene "top down" og "bottom up". Samtidig har vi kommet opp med nye ideer, og vi har skapt nye og varige relasjoner mellom forskere, miljøvernere og næringslivsledere, sier Christian Rynning-Tønnesen.

Blant gjestene på Climate Roundtable 2014 er Kronprinsesse Mette-Marit, Hans Joachim Schellnhuber, direktør for Potsdam Institute for Climate Impact Research, George H. Atkinson, administrerende direktør for Institute on Science for Global Policies og Dr. Marcus Tacke, CEO i Siemens’ Wind Power and Renewables divisjon. Seminaret samler også representanter for blant annet WWF, University of Oxford, World Economic Forum, New Climate Economy, Forskningsrådet, Statnett, Norfund, DNV GL, UMEO, Grieg-gruppen, Xyntéo og CICERO.