Smøla vindpark mot tiårsjubileum

21 aug., 2012

I september er det ti år siden kong Harald åpnet Smøla vindpark. Ti-årsdagen markeres med både jubileumskonferanse og Åpen dag i vindparken.

Anlegget var Statkrafts første vindpark og kongerikets første store vindkraftanlegg. Ti-årsdagen markeres både med jubileumskonferanse for energibransjen og en skikkelig bursdagsfest for alle smølværinger.

Jubileumskonferanse

Jubileumskonferansen 4. – 5. september vil bli en arena for å dele og drøfte erfaringer fra et tiår med etablering og drift av vindkraft i Norge. Temaer som teknologi, drift og vedlikehold, økonomi, samfunnsvirkninger og miljøkonsekvenser står sentralt. Fremtiden for landbasert vindkraft i Norge blir også behandlet. Konferansen arrangeres av Statkraft, vindkraftforeningen Norwea, Smøla kommune og Nasjonalt vindenergisenter.

Se fullstendig program og informasjon om påmelding her.

Åpen dag med bursdagsfest i vindparken

Lørdag 8. september arrangerer Statkraft Åpen dag og inviterer til tradisjonell bursdagsfeiring. Det blir feiring en tiåring verdig – med boller og brus, bursdagskake, pølser og ballonger. TV-kjendis Ole Andre Sivertsen loser festdeltakerne igjennom dagen, og artisten Atle Pettersen (kjent fra tv-programmene X-Factor og Skal vi danse?) underholder. I tillegg blir det natursti, ansiktsmaling og mye annen moro for barn i alle aldre.

Her finner du mer informasjon om bursdagsfesten.