Ny kraftkontrakt med Søral

29 okt., 2012

Sør-Norge Aluminium Søral, har inngått kraftkontrakter med Statkraft, Agder Energi, Lyse, og Hydro for langsiktig, årlig tilførsel av opptil 2,6 TWh frem til 2020 med oppstart i 2013.

De samlede kontraktene, sammen med nødvendige avklaringer vedrørende implementering av CO2-kompensasjon, vil sikre grunnlaget for fortsatt kommersiell drift ved aluminiumverket Søral på Husnes, som eies av Rio Tinto Alcan og Hydro.

-Statkraft er glad for å være en av flere leverandører som gir Søral tilstrekkelig forutsigbare kraftpriser og dermed sikrer videre drift. Disse transaksjonene viser med all tydelighet at det er et velfungerende marked for langsiktige kontrakter i Norden, sier konserndirektør Asbjørn Grundt.

Søral stanset driften ved en av de to produksjonslinjene etter finanskrisen i 2009, og produserer i dag rundt 90 000 tonn aluminium per år. Anleggets produksjonskapasitet med begge produksjonslinjene i drift er rundt 185 000 tonn per år. Ved full produksjon på anlegget sysselsetter rundt 340 personer. I dag arbeider rundt 250 personer på Søral.

Søral er eid av Rio Tinto Alcan (50,0%), Hydro (49,9%) og andre (0,1%).