Young Star stipend til jazz-pianist

18 aug., 2011

Pianist og komponist Anja Lauvdal fra Flekkefjord er tildelt Statkraft Young Star 2011. Stipendiet er på 50.000 kroner og ble delt ut 17. august i forbindelse med Oslo Jazzfestival.

Statkraft Young Star er finansiert av Statkraft og tildeles hvert år til en ung utøver som har utmerket seg spesielt innen jazz/rytmisk musikk.

I juryens begrunnelse heter det at ”prisvinneren forener tradisjon, historie og nyskaping på en utmerket måte” og at hun utgjør en ”meget velutviklet personlig stemme i floraen av ung norsk jazz.”

Årets jury har bestått av Bugge Wesseltoft, Susanna Wallumrød, Sverre Lunde og Morten Müller-Nilsen.

Juryens begrunnelse for utdelingen av årets Statkraft Young Star stipend:

”Årets prisvinner er en ung og talentfull utøver, relativt nyutdannet fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim, men allerede med flere aktuelle musikalske prosjekter å vise til.

Med en meget velutviklet personlig stemme i floraen av ung norsk jazz, forener prisvinneren tradisjon, historie og nyskapning på en utmerket måte. Sjangeroverskridelse har vært en viktig bestanddel i norsk musikkliv gjennom en årrekke, noe prisvinneren mestrer og viderefører i sitt arbeide.

Juryen ønsker med årets pris å stimulere utøveren til å videreutvikle egne prosjekter, og finner bl.a. musikken vedkommende presenterer i trioen Moskus svært interessant.

Vi gleder oss til å høre mye mer fra prisvinneren i tiden som kommer.”