Vinnere av klimakonkurranse til San Francisco

13 jan., 2010

Vinnerne av ungdomskonkurransen The Fight er nå på en ukes studietur til San Francisco for å lære mer om miljøteknologi. Statkraft er sponsor av reisen og deltar på studieturen.

Ungdom i alderen 16 til 19 år fra hele landet har deltatt i konkurransen om løsninger på klima- og energikrisen. Bak konkurransen står Klimaløftet, Energi Norge og Natur og Ungdom.

Vinnerne, som alle er avgangselever på videregående skoler, er Sunniva Bratt Slette fra Trondheim, Jonas Ersland fra Stavanger og gruppa Green Tuxedo også fra Stavanger som består av Christian Elle, Vegard Dueland, Simen Midtbø, Jonas Romsbotn og Martin Tran.

Spennende program

De syv har et spennende og variert program foran seg i California – kanskje verdens beste utstillingsområde for det som skjer innen miljø- og energiteknologi.

Studieturen omfatter blant annet besøk til ulike miljøer innen fornybar energi og miljø i San Francisco og Silicon Valley, møter med miljøorganisasjon og lokale myndigheter samt media og universitets- og forskningsmiljøet på Stanford Universitetet. Norsk næringslivs muligheter i det amerikanske miljøteknologimarkedet blir også et sentralt tema for turen.

Det er laget en egen Facebookside for studieturen. Her kan du følge med på hva ungdommene opplever.Se også hva Statkraft legger ut på Facebook.

The Fight

The Fight er en nasjonal konkurranse rettet mot ungdom i alderen 16- 19 år om bidrag til hvordan vi kan løse klima- og energikrisen. I konkurransen fikk deltagerne velge fritt mellom flere presentasjonsformer, og bidragene som er sendt inn er både film/video, tekst, blogger, animasjoner, plakater og musikk.

Her kan du lese mer om vinnerbidragene.