Statkraft moderniserer fjernvarmeverket i Trosa for SEK 60 millioner

15 apr., 2010

(Trosa, 15. april 2010) Statkraft Värme AB investerer rundt 60 millioner svenske kroner i en omfattende ombygging og modernisering av fjernvarmeanlegget i Trosa. Årsaken er at dagens fjernvarmeanlegg snart er foreldet, og at man vil sikre varmeleveranser til eksisterende og nye kunder i lang tid fremover. Statkraft ser en økende interesse for fjernvarme som en pålitelig og miljøvennlig varmekilde.

Statkraft Värme AB vil investere rundt SEK 60 millioner i en omfattende ombygging og modernisering av fjernvarmeanlegget i Trosa. Investeringen inkluderer ny varmesentral basert på  biobrensel med røykgasskondensering, og en ny oljefyrt reservekjel. Investeringen gir økt driftssikkerhet, sikrere varmeleveranser og bedre miljøeffekt. Det nye anlegget får en grunnlastkapasitet på 6MW basert på biobrensel, samt en reservekapasitet på 11 MW basert på fyringsolje.

- Gjennom moderniseringen av fjernvarmeanlegget øker vi drifts- og leveringssikkerheten. Dessuten vil det nye anlegget gi mindre CO2-utslipp i Trosa. Vi vil også være i stand til å møte den økende interessen for fjernvarme i området, sier prosjektleder i Statkraft, Lars Lindskog.

Statkraft overtok fjernvarmeanlegget i januar 2009 etter en byttehandel med E.ON. De nye kjelene vil bli installert i et nytt bygg som ligger inntil det eksisterende anlegget. Statkraft planlegger å starte byggingen i løpet av sommeren slik at det nye anlegget kan stå klart til drift i mars 2011.

- Dette er en viktig investering for å skape en sikker, miljøvennlig og langsiktig fjernvarmeløsning i Trosa, sier Lars Lindskog.