Bygger solpark i Italia

13 jan., 2009

Statkraft bygger nå sin første solpark i Latina-regionen, 60 kilometer syd for Roma. I tillegg satses det på prosjekter i Sør-Italia.

Solparken utenfor Roma vil bestå av nesten 16 000 solcellepaneler over et område på nær 100 mål, og kan produsere 4,5 millioner kWh per år. Dette er nok til å sørge for strøm til 1200 italienske husstander.

- Byggingen av vår første solpark er en viktig milepæl i vårt arbeid for å møte verdens behov for renere energi. Solkraft er en ny energikilde for oss, som er ventet å vokse kraftig i årene fremover basert på teknologiske fremskritt, kostnadsreduksjoner og gode rammebetingelser, sier konserndirektør Jon Brandsar i Statkraft.

Attraktive markeder

Statkraft har siden 2007 samarbeidet med Norsk Solkraft om å utvikle de italienske prosjektene Casale og Borgo gjennom felleseide prosjektselskap. I mai 2008 valgte Norsk Solkraft å selge seg ut, og prosjektene er derfor heleid av Statkraft.

- Italia er i dag et av de mest attraktive markedene for solkraft i Europa. Samtidig ser vi på muligheter i Spania og Frankrike som kan bidra til vårt mål om 75 MW solkraft innen 2012, sier Olav Hetland, som leder satsingen på solkraft i Statkraft.

Med sine 3,3 MW er dermed solparken i Casale et lite, men viktig skritt på veien for Statkrafts satsing på sol i Syden.