Tysk finansminister på Statkraft-besøk

11 sep., 2009

Den tyske finansministeren besøkte Statkrafts kraftverk i Knapsack 11. september for å lære om teknologien i et moderne gass- og dampturbinkraftverk. Han ble ikke skuffet.

Vertene fra Statkraft hadde forberedt et nøyaktig og detaljert program for statsråden, som kom sammen med flere andre ledende politikere som i en lengre periode har fulgt Statkrafts aktiviteter i Knapsack. Gjestene ble informert om Statkraft som konsern av konserndirektør Jørgen Kildahl og leder for Energy Management & Energy Projects Jürgen Tzschoppe.

Misunner Halvorsen

Finansminister Peer Steinbrück var svært interessert i aktivitetene og lot seg imponere av selskapets gode resultater.
- Jeg misunner min kollega Kristin Halvorsen i Norge. Hun kan legge overskuddet fra dette suksessrike selskapet inn i statsbudsjettet, sa Steinbrück.

Etter fellesmøtet guidet Jørgen Kildahl den tyske finansministeren rundt i kraftverket. Steinbrück ble satt grundig inn i prosessene i et moderne gass- og dampturbinkraftverk, og ministeren var imponert.
– En effektivitet på 58 prosent er langt mer enn det vanlige kullkraftverk kan oppnå, understrekte ministeren med beundring, før han etter rundt halvannen time måtte haste videre til neste arrangement i den tyske valgkampen.

Tekst: Petra Jolitz
Foto: Jassin Göllmann