Nyheter

 • Grønn Kontakt etablerer seg i Sverige

  11.09.2019 nyheter

  Med 10 års erfaring fra Norge skal selskapet tilby hurtiglading og ladeløsninger for borettslag, næring og offentlige parkeringsplasser. Målet er å etablere seg som en av Sveriges ledende ladeoperatører innen få år.

 • Statkraft kjøper tysk elbilladeselskap

  23.08.2019 nyheter

  Statkraft har kjøpt det tyske elbilladeselskapet E-WALD GmbH. Oppkjøpet styrker Statkrafts posisjon i det tyske og europeiske elbillademarkedet etter fjorårets investering i München-baserte eeMobility Gmbh.

 • Statkraft kjøper vindkraftutvikler i Storbritannia

  21.08.2019 nyheter

  Statkraft har kjøpt den britiske vindkraftutvikleren Airvolution Clean Energy Ltd. Oppkjøpet er i tråd med Statkrafts ambisjoner om å realisere 600 MW vind- og solkraft i Storbritannia.

 • Klimaendringer dyrere enn å omstille til lavutslipp

  13.08.2019 nyheter

  Det blir billigere å bygge fornybar kraft, som sol- og vindkraft. I Statkrafts nye Lavutslippsscenario går prisen på fornybarteknologiene kraftig ned de neste tiårene. Kostnaden for å omstille til en lavutslippsverden er dermed langt lavere enn kostnadene verden må bære dersom den globale oppvarmingen ikke bremses.

 • Statkraft er tilrettelegger for Googles tomtekjøp i Skien

  09.08.2019 nyheter

  Statkraft har inngått et samarbeid med Google om å tilrettelegge for selskapets kjøp av 1.947 mål eiendom i Skien. Google kunngjorde i dag at de har kjøpt eiendommen, men uten umiddelbare planer om å bygge et datasenter. Statkraft har utviklet tomten med ferdige reguleringsplaner og konsesjon for elektrisk tilknytning.

 • Norges største vindpark åpnet

  23.05.2019 nyheter

  71 turbiner er reist, 70 kilometer vei bygget og hundrevis av lokale årsverk utført siden byggestarten i 2016. Nå er Roan vindpark åpnet.

 • Statkraft bygger Vesle Kjela kraftverk i Vinje

  29.04.2019 nyheter

  Statkraft har besluttet bygging av Vesle Kjela kraftverk i Vinje kommune i Telemark. Byggestart vil skje allerede rundt 1. mai.

  bilde av inntak Kjelåi Vannkraft
 • Statkraft bygger vindparken Kilathmoy i Irland

  26.10.2018 nyheter

  Statkraft har besluttet å bygge vindparken Kilathmoy, sørvest i Irland. Vindparken vil få en effekt på 23,1 MW, og blir Statkrafts første i Irland.

  Vindkraft i Irland Vindkraft
 • Ulovlig okkupasjon av Statkraft-kontoret i Osorno i Chile

  24.10.2018 nyheter

  Om formiddagen tirsdag 23. oktober ble Statkrafts kontor i Osorno ulovlig okkupert av en gruppe på 27 personer. Statkraft-medarbeiderne som var på jobb ble tvunget til å forlate bygningen. Ingen kom til skade, og okkupantene ble fjernet av politiet senere på dagen.

 • Vannsituasjonen i Sør-Norge

  13.10.2018 nyheter

  Statkraft har satt lokal beredskap som følge av de store nedbørsmengdene.