Jump to content Jump to navigation Jump to search

Siri Hartvedt Nordén

Siri jobber i enheten for nordisk energistyring i forretningsområdet Markets and IT.

Jente som smiler

Født
1994

Nasjonalitet
Norsk

Hva fikk deg til å søke trainee-programmet?
Jeg har alltid vært veldig opptatt av samfunn, politikk og teknologi. Ettersom energisektoren har en viktig sosial innflytelse og samtidig krever komplekse teknologiske løsninger, synes jeg det er en veldig spennende bransje å jobbe i. Dessuten tror jeg at om vi skal oppnå en bærekraftig fremtid må vi fokusere på å utvikle fornybar energi internasjonalt, parallelt med å minimere effekten på naturressursene som er involvert. Statkrafts trainee-program var derfor mitt første valg i søket etter en arbeidsgiver og en stilling som kunne by på internasjonale muligheter, og som er en tung og etisk markedsaktør som arbeider for en grønn og bærekraftig fremtid.

Hvordan vil ditt trainee-program se ut? 
Jeg begynner i enheten for energistyring ved kraftleveransesenteret på hovedkvarteret i Oslo. I denne rotasjonen vil jeg overvåke kraftproduksjonen fra alle Statkrafts anlegg i det nordiske kraftsystemet og kontinuerlig revidere produksjonsplanen for å sikre optimal drift. I min neste rotasjon vil jeg også være lokalisert på hovedkvarteret og jobbe med kraftsystemanalyse på det kontinentale Europa. Den tredje rotasjonen min vil være innenfor enheten for internasjonale markeder. Plasseringen er ennå ikke bestemt, men det er snakk om India, Chile, Peru eller Brasil.

Hva gjorde du før trainee-programmet?
Jeg tok en mastergrad i Energi og Miljø med fordypning i energianalyse og planlegging ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Jeg skrev masteroppgaven min for SINTEF Energy Research og arbeidet med en prototyp for fundamentale prisprognoser i et hydrotermisk kraftsystem. I 2017 tilbrakte jeg tid i Etiopia, der jeg jobbet hos et resirkuleringsfirma med innføring av papirgjenvinning. Året etter arbeidet jeg i Statnetts sommerprosjekt med spørsmål om hvordan lokal fleksibilitet og respons på etterspørsel kan brukes til å balansere fremtidens kraftsystem..

Hva har overrasket deg etter du begynte som trainee?
Jeg ble overrasket over de ambisiøse vekstambisjonene som Statkraft har satt internasjonalt. Jeg visste at det var et selskap som ekspanderte, men dimensjonen overrasket meg. Det er veldig spennende å være en del av et slikt selskap!

Er det noe annet du ønsker at andre potensielle kandidater skal vite?
Det er mange forskjellige forretningsområder å utforske, noe som til tider kan gjøre det utfordrende å navigere rundt. Imidlertid er det nettopp dette som gir muligheter og rom for å vokse i selskapet på tvers av enheter og landegrenser.Les mer om de andre traineene våre

Kontakt oss