Ole Martin Røsnæs

Ole-Martin jobber med trading og risikostyring i forretningsområdet Markets & IT.

Mann som smiler

Født
1994

Nasjonalitet
Norsk

Hva fikk deg til å søke trainee-programmet?
Det er flere grunner til at Statkraft skilte seg ut fra andre arbeidsgivere. For det første tror jeg det var en god blanding av faglig relevans og unik erfaring. For det andre søkte jeg om trainee-programmet fordi jeg følte det ville være den perfekte starten på min karriere. Her får jeg muligheten til å jobbe i utlandet og rotere mellom forskjellige forretningsenheter og får en ekstraordinær innsikt i Statkrafts aktiviteter. Dessuten vil trainee-tiden være den perfekte arenaen for læring og utvikling, nettopp det jeg var ute etter da jeg søkte på programmet.

Hvordan vil ditt trainee-program se ut? 
Min første rotasjon vil være i enheten for risikostyring innenfor trading, Risk Management Trading. Der skal jeg jobbe med å analysere daglig risiko og drive resultatrapportering om Statkrafts tradingaktiviteter. Min andre og tredje rotasjon vil være i Düsseldorf i Tyskland, der jeg skal jobbe for det kontinentale kraftleveranseteamet og det tyske Origination-teamet. I leveranseteamet skal jeg samarbeide med enheten for dagtrading ved å støtte opp om markedsanalyser. I den siste rotasjonen kommer jeg til å arbeide i det tyske origination-teamet med skreddersydde kontrakter for store industrikunder.

Hva gjorde du før trainee-programmet?
Jeg tok min bachelorgrad i forretningsadministrasjon ved Handelshøyskolen BI. Under bachelorstudiene jobbet jeg i finanssenteravdelingen til Danske Bank. Etter fullført bachelorgrad flyttet jeg til Tyskland for å ta mastergraden Inernational Business med fordypning i økonomistyring, ved Cologne Business School. Under masterstudiene jobbet jeg for Gothaer Asset Management med eiendomsinvesteringer.

Hva har overrasket deg mest etter at du begynte som trainee?
Det må være kombinasjonen av det mangfoldige og internasjonale arbeidsmiljøet i Statkraft.

Er det noe annet du ønsker at andre potensielle kandidater skal vite?
Jeg vil anbefale trainee-kandidater å tenke gjennom hva som motiverer dem, og hva de de ønsker å oppnå som trainee når de søker på stillingen i Statkraft.Les mer om de andre traineene våre