Jump to content Jump to navigation Jump to search

Ida Johanne Haga

Ida Johanne jobber i enheten for utvikling av nye forretningsmuligheter i forretningsområdet European Wind and Solar.

Jente som smiler

Født
1992

Nasjonalitet
Norsk

Hva fikk deg til å søke trainee-programmet?
Etter mitt første møte med Statkraft fikk jeg mersmak. Statkraft virker som et utmerket sted for utvikle seg og lære som trainee, og et sted hvor du blir utfordret, oppmuntret og tatt inn som en del av teamet. I tilleggopplevde jeg Statkraft som et selskap med kort avstand fra tanke til handling. Det innebærer at ledere vil inkludere deg i beslutningstakingen, og at du både har lov og forventes å bidra med ideer og innspill – også ganske høyt oppe i beslutningshierarkiet. Dessuten arbeider Statkraft med fornybar energi og temaer som jeg er veldig interessert i. Jeg vil være en del av et selskap hvor jeg kan gi et bidrag og påvirke verden!

Hvordan vil ditt trainee-program se ut?
Jeg jobber i New Business-enheten som utforsker nye forretningsmuligheter utenfor Statkrafts kjerneområder og har som mål å finne en til to nye businessområder innen 2025. Kanskje vi finner "det nye store" i energiverdenen! Rotasjonene mine er ikke helt avklart ennå, men jeg er spent på å se hvor jeg skal jobbe og hva jeg skal lære i løpet av det neste året.

Hva gjorde du før trainee-programmet?
Jeg fullførte en mastergrad i Energi og Miljø ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Som hovedretning, spesialiserte jeg meg i energibruk og energiplanlegging og forsket på en ny teknologi for hydrogenutvikling. Jeg tilbrakte også et semester ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Der fikk jeg nye perspektiver og innsikt i hvordan samfunn kan implementere fornybar teknologi og angripe utfordringene knyttet til klimaendringer.

Under min bachelorgrad var jeg med på Statkrafts Sommerprosjekt 2016. I et team bestående av svært dyktige og- internasjonale studenter jobbet vi med spørsmålet om hvordan bærekraftige byer kan være en viktig driver i overgangen til et grønnere samfunn. Vi var begeistret over å kunne bekrefte hypotesen om at mange byer ligger foran nasjonale forskrifter når det gjelder miljøhandling.

Hva har overrasket deg mest etter at du begynte som trainee?
Jeg ble overrasket over mangfoldet i bakgrunnene og arbeidsoppgavene til menneskene som jobber her. Det er mye mer å gjøre i selskapet enn man kanskje forestiller seg – alt fra tradere til sosiologer og ingeniører og analytikere jobber i de forskjellige avdelingene. Jeg er også positivt overrasket over hvor raskt jeg fikk mine egne oppgaver og ansvar i min enhet og hvor vennlige alle er!

Er det noe annet du ønsker at andre potensielle kandidater skal vite?
Trainee-stillingen vil etter alt å dømme bli tilpasset dine ferdigheter, ambisjoner og ønsker. Det betyr at det er en god sjanse for at du får jobbe med emner og områder som du synes er veldig spennende. Kanskje enda mer spennende enn du først trodde. Ikke nøl, søk!Les mer om de andre traineene våre

Kontakt oss