Jump to content Jump to navigation Jump to search

Guro Persen

Guro jobber i Corporate Strategy & Analysis.

Jente som smiler

Født
1993

Nasjonalitet
Norsk

Hva fikk deg til å søke på trainee-programmet?
Noe som appellerte til meg med programmet, var sjansen til å jobbe i utlandet og i et internasjonalt miljø. Fra et miljøperspektiv synes jeg også det er motiverende at Statkraft har en slik global tilstedeværelse. De kraftverkene vi utvikler internasjonalt for fornybar energi kan direkte erstatte nåværende kraftverk med CO2-utslipp. Jeg synes også det er spennende å være en del av Statkraft når selskapet gjennomgår en stor strategisk endring og øker utviklingen av sol- og vindkraft mot 2025.

Hvordan vil ditt trainee-program se ut?
I april begynte jeg å jobbe i Corporate Strategy & Analysis. Min første rotasjon vil være i Düsseldorf, hvor jeg skal jobbe for et team som driver dagtrading av energi i Storbritannia. Min andre rotasjon blir i London, antakelig innenfor prosjektutvikling i vind eller sol. Min tredje rotasjon vil være på hovedkontoret i Oslo, der jeg skal jobbe i Grønn Kontakt, en operatør av ladestasjoner for elbiler delvis eid av Statkraft.

Hva gjorde du før trainee-programmet?
Før jeg kom til Statkraft, tilbrakte jeg to år som konsulent for kraftsektoren. I 2017 fullførte jeg min doble masterutdanning, bestående av en mastergrad i økonomi og forretningsadministrasjon fra Norges Handelshøyskole og en mastergrad i bærekraft og sosial innovasjon fra HEC Paris. Før det var jeg et halvt år ved OECD og jobbet med spørsmål knyttet til politikk for fornybar energi for Sørøst-Asia, India og Kina.

Hva har overrasket deg mest etter at du begynte som trainee?
Jeg ble positivt overrasket over hvor skreddersydde trainee-rotasjonene mine kunne bli. Sjefen min tok hensyn til mine ønsker når det gjaldt når og hvor jeg skulle reise til utlandet, samtidig som han utfordret meg til å tenke utenfor boksen om hvilke enheter jeg kunne bli en del av. Det hadde sannsynligvis aldri falt meg inn å prøve å jobbe med trading hvis det ikke var for trainee-programmet. Jeg liker virkelig atmosfæren og opplevelsen så langt.

Er det noe annet du ønsker at andre potensielle kandidater skal vite?
På grunn av Statkrafts størrelse og mangfoldige virksomheter kan du prøve helt ulike stillinger, samtidig som du bidrar til det samme overordnede formålet om å styrke en grønn fremtid. Etter bare få måneder i Statkraft har jeg allerede blitt eksponert for en lang rekke temaer og oppgaver. Disse spenner fra det store bildet om hvordan den globale energiforsyningen vil komme til å se ut i 2050, til mer spesifikke detaljer om hvordan endringer i vindprognoser påvirker kraftprisen den neste timen.



Les mer om de andre traineene våre

Kontakt oss