Jump to content Jump to navigation Jump to search

Christopher Kenny

Christopher arbeider i et team for prosjektutvikling innenfor forretningsområdet European Wind and Solar, lokalisert i Irland.

Mann som smiler

Født
1991

Nasjonalitet
Irsk

Hva fikk deg til å søke trainee-programmet?
Det finnes vel ingen bedre måte å bidra til denne bransjen enn å jobbe for den største produsenten av fornybar energi i Europa? Statkrafts trainee-program byr på en unik mulighet til å rotere mellom ulike forretningsområder som traineen synes er interessante. Slik fleksibilitet har jeg ikke sett før, ettersom de fleste andre trainee-programmer har et fastspikret rotasjonsopplegg, eller knapt noen rotering i det hele tatt.

Hvordan vil ditt trainee-program se ut?
Jeg begynte å jobbe som Statkraft trainee i februar 2019, da som prosjektingeniør i utviklingsteamet i Irland. Siden jeg allerede har seks måneders erfaring på dette området, ønsker jeg å bruke de tre rotasjonene i trainee-programmet innenfor andre forretningsområder. Erfaringene vil være nyttige i prosjektutviklingsrollen jeg skal vende tilbake til etter fullført trainee-program.

I min første rotasjon skal jeg jobbe i Emobility-enheten i Oslo. Deretter roterer jeg til nett- og ingeniørteamet ved kontoret i Cork. Min siste rotasjon er ikke fastsatt enda, men jeg vurderer å arbeide med venturekapital som holder til i Düsseldorf.

Hva gjorde før trainee-programmet?
Jeg tok en bachelorgrad i energiteknikk ved University College of Cork. Under bachelorstudiene hadde jeg en praksisplass på fem måneder innenfor energi- og vannkraftområdet til General Electric. Deretter fortsatte jeg å studere og tok en mastergrad i maskinteknikk ved Cork Institute of Technology, samt en kortere utdannelse innen landbruk. Etter fullførte studier ble jeg ansatt i graduate-programmet til det nasjonale vannsikringsselskapet Irish Water. Det var mens jeg arbeidet der at jeg ble oppmerksom på trainee-stillingen ved Statkrafts kontor i Irland. Jeg grep sjansen, da jeg er overbevist om at sektoren for fornybar energi er der jeg best kan bidra i overgangen til en mer bærekraftig fremtid.

Hva har overrasket deg mest etter at du begynte som trainee?
Jeg ble overrasket over spennvidden i forretningsaktiviteter i selskapet. I Irland er hovedfokuset på vind- og solenergi og batterilagring, og det var motiverende å se at Statkraft også er tungt involvert innenfor vannkraft, energihandel, nettverk for elbillading, fjernvarme, biodrivstoff, datasentre, flytende solcelleanlegg og venturekapital.

Er det noe annet du ønsker at andre potensielle kandidater skal vite?
Jeg vil virkelig fremheve det faktum at du som trainee får velge dine rotasjoner. Statkraft oppfordrer deg som trainee til å finne ut av hva du vil gjøre og til å finne din nisje. Les mer om de andre traineene våre

Kontakt oss