Anna Holm Aftret

Anna jobber innenfor drift og vedlikeholdsstøtte i forretningsområdet Production.

Jente som smiler
Photo: Hans Fredrik Asbjørnsen

Født
1990

Nasjonalitet
Norsk

Hva fikk deg til å søke trainee-programmet?
Statkraft er et av de få selskapene hvor du kan være 100 prosent sikker på å få jobbe med fornybar energi. Jeg synes fokuset på innovasjon er attraktivt. Det er også en fordel å arbeide på eiersiden, da jeg får mulighet til å jobbe praktisk med realisering og videreutvikling av prosjekter. Jeg opplever Statkraft som et fremoverlent og fremtidsrettet selskap. Takket være selskapets størrelse byr Statkraft på mange arbeidsmuligheter, med alt fra maskindrift til markedet. Min tidligere erfaring og samarbeid med Statkraft, var enda et avgjørende element for beslutningen om å søke på programmet. Jeg følte meg velkommen, de ansatte er veldig kunnskapsrike og jeg fikk muligheten til å besøke kraftverk. Derfor tror jeg dette er en arbeidsplass hvor jeg kan utvikle meg og lære mye.

Hvordan vil ditt trainee-program se ut?
Min første rotasjon er på drift og vedlikeholdsstøtte på Lilleaker, og så skal jeg til Smøla og jobbe i vindparken der for å forberede meg til min neste rotasjon i Brasil. Der får jeg prøve meg på både vannkraft og vindkraft. I min tredje rotasjon skal jeg til Gaupne i Region Midt-Norge og arbeide på regionssentralen.

Hva gjorde du før trainee-programmet?
Jeg fullførte studiene ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) med en master i Energi og Miljø. I 2016 hadde jeg sommerjobb i forretningsområdet Production i Statkraft og jobbet med å rapportere kraftverkenes effektivitet til markedsenheten og simulering av kraftregulering. Jeg fikk også mulighet til å skrive min masteroppgave i samarbeid med Statkraft om vannkraft. Under masterarbeidet utviklet jeg en simuleringsmodell av Songa kraftverk og brukte den til å gjennomføre ulike tester. Utover min erfaring med Statkraft, arbeidet jeg i studietiden med fjernvarme for Hafslund Varme. Etter fullført utdannelse, jobbet jeg halvannet år som rådgivende ingeniør.

Hva har overrasket deg mest etter at du begynte som trainee?
Jeg assosierte Statkraft mest med vannkraft og litt vindkraft. Derfor ble jeg overrasket over å se den nye strategien der målet er en omfattende og rask vekst innenfor vind- og solenergi. Det er gøy å jobbe for et selskap som våger å utforske ukjent terreng, samtidig som det gir nye muligheter i fremtiden.

Er det noe annet du ønsker at andre potensielle kandidater skal vite?
Nettverkstiltaket UNGkraft vil ta vare på deg og arrangerer jevnlig sammenkomster for unge ansatte etter arbeidstid. Det byr på en flott anledning til å bli kjent med dine kolleger og ha det gøy!  Les mer om de andre traineene våre