Serbia

Høyspentlinjer under blå himmel i Serbia.

Statkraft har tradingaktiviteter i Balkan-regionen. (Foto: Statkraft)

Statkraft Western Balkans d.o.o. er etablert i Serbia for å støtte Statkrafts krafttrading i det tidligere Jugoslavia og resten av regionen.

Det som en gang var ett kraftsystem, ble i løpet av konfliktene på 1990-tallet oppløst til et lappeteppe av nasjonale systemer. Landene er fortsatt avhengig av hverandre for å opprettholde forsyningssikkerheten. Engrossalg av kraft legger til rette for en regional utveksling av overskudd og underskudd. På lang sikt må Balkan, i likhet med resten av sørøst-Europa, utvikles til et helintegrert kraftmarked for å styrke konkurransen, tiltrekke seg nødvendige investeringer i produksjonskapasitet og nett, og styrke forsyningssikkerheten.

Statkraft har etablert tradingaktiviteter i regionen og er en pålitelig og kompetent partner for statseide kraftselskaper og aktører i det private markedet. Vi er aktive i internasjonal krafthandel og handel med standard engrosprodukter, men vi tilbyr også skreddersydde løsninger som såkalte off-take-kontrakter for produsenter, planlagte leveranser eller fleksible leveransekontrakter.

Statkraft Western Balkans d.o.o. ble etablert i mars 2007. Kontoret har adresse Francuska 17 i sentrum, rett ved Trg Republike og i gangavstand fra parkeringshusene på Dragoslava Jovanovića (ved parlamentet) og på Obilićev Venac.