Larissa Leuenberger

Portrett av Larissa Leuenberger

Larissa jobber i innkjøp-avdelingen i forretningsområdet Finans.

Fødselsår
1987

Nasjonalitet
Sveitsisk

Utdanning 
- BA i journalistikk og kommunikasjon fra Zurich University of Applied Sciences
- 67,5 studiepoeng (9 kurs) innenfor økonomi på Handelshøyskolen BI
- MSc i Strategic Marketing Management fra Handelshøyskolen BI, utveksling til Wisconsin School of Business

Erfaring
Etter bachelorgraden i journalistikk og kommunikasjon jobbet jeg i ulike funksjoner relatert til kommunikasjon i nesten seks år. Blant annet var jeg Trainee i hovedorganisasjonen for sveitsiske bedrifter, som heter economiesuisse, hvor jeg jobbet med politiske kampanjer og lobbyvirksomhet.
Jeg har også jobbet for kommunikasjonsrådgivningsfirmaet Burson-Marsteller, både i Sveits og Norge; først som personlig assistent til administrerende direktør og deretter som konsulent innen bedriftskommunikasjon. 

Hvilken enhet jobber du for?
Innkjøp 

Hvilke rotasjoner skal du ha som trainee?
Min trainee plan er ikke fullt bestemt ennå, men først skal jobbe i seks måneder i innkjøp-avdelingen innen Finans forretningsområdet. 

Hva gjorde at du ønsket å arbeide for Statkraft?
På et overordnet nivå vil jeg gjerne være med på å gjøre verdens energiforsyning grønnere. Statkraft har både en solid base i Norge og voksende internasjonale virksomhet, noe som gjør det til et interessant selskap å jobbe for. Jeg søkte jobb i innkjøp fordi jeg føler selskapene har en plikt til å organisere prosjektene sine på en ansvarlig måte, for eksempel ved å velge riktige partnere og leverandører. Innkjøp er en viktig funksjon i den forbindelse, og jeg tror at min traineestilling vil gi meg muligheten til å lære beste praksis.